Raila Riikonen (vanha Raila)

“Seksuaalisuus on meissä kaikissa ja toivoisin sen olevan kaikille iloinen asia. Haluan kertoa näistä vaikeasti puhuttavista, hämmentävistä ja punastuttavistakin asioista ilon kautta. Faktat kohdillaan tietenkin, mutta ei sen tarvitse olla niin jäykkää ja vakavaa. Ilo kertoo myös minusta. Olen positiivinen ja iloitsen mahdollisuudesta tehdä työtä ihmisten kanssa.”

Raila Riikonen

[vc_single_image image=”7421″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_border” css=”.vc_custom_1562259411758{margin-top: 100px !important;margin-bottom: 35px !important;margin-left: 15px !important;border-top-width: 2px !important;border-right-width: 2px !important;border-bottom-width: 2px !important;border-left-width: 2px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;border-left-color: #ffffff !important;border-left-style: solid !important;border-right-color: #ffffff !important;border-right-style: solid !important;border-top-color: #ffffff !important;border-top-style: solid !important;border-bottom-color: #ffffff !important;border-bottom-style: solid !important;}”]

Uusimmat ammattilliset koulutukset ja kurssit (vanhemmat kts. Raila Riikonen CV):

1/2020 Jotta kukaan ei jäisi yksin -hankkeen loppuseminaari, Helsinki
11/2019 Vammaiskumppanuus ryn seminaari vammaisten naisten seksuaali- ja lisääntymisterveydestä ja -oikeuksista, Helsinki
10/2019 Seta kouluttaa: Sukupuolen moninaisuus ja seksuaalisuus, Helsinki
9/2019 Yritystä! -hankkeen koulutus merellä
3/2019 SEKS2019 Addiktiot – näkökulmia riippuvuuksiin
2/2019 Sexpo/ Työkaluja terapeuteille: Seksuaalista väkivaltaa kokeneen kanssa työskentely

[vc_video link=”https://youtu.be/-XrYyEBgymo?utoplay=” align=”center” css=”.vc_custom_1579982616366{margin-top: 55px !important;margin-right: 5px !important;margin-bottom: 35px !important;margin-left: 5px !important;border-top-width: 3px !important;border-right-width: 3px !important;border-bottom-width: 3px !important;border-left-width: 3px !important;border-left-color: #ffffff !important;border-left-style: solid !important;border-right-color: #ffffff !important;border-right-style: solid !important;border-top-color: #ffffff !important;border-top-style: solid !important;border-bottom-color: #ffffff !important;border-bottom-style: solid !important;}” title=”Esittelyvideoni”]

Olen Raila Riikonen.

Työskentelen vammaisten seksuaalioikeuksien toteutumisen puolesta. Minulle seksuaalisen tasa-arvon toteutuminen on tärkeää. Valmistuin Sexposta seksuaalikasvattajaksi 2015. Yritykseni nimi Ilon Kipinä juontaa juurensa rakkaaseen lempinimeeni Kipinään, johon lisäsin Ilon Kipinän seuraksi, koska ajattelen olevani seksuaalisuuden ja siihen liittyvien asioiden ”Ilon lähettiläs”.

Olen ollut mm. Ylen Dokumenttiprojekti: Apua seksiin -ohjelmassa ja Perjantai Dokkarissa asiantuntijana niin seksuaalisen tasa-arvon, vammaisten seksuaalioikeuksien, avusteisen seksin kuin seksuaalisen ilmaisun tärkeyden puolestapuhujana. Itsekin liikuntavammaisena ihmisenä nämä ovat minulle tärkeitä asioita.

Teen neuvontatyötä eri tavoin vammaisten, erityistä tukea tarvitsevien ihmisten ja seksuaali- ja sukupuolen moninaisuuden parissa. Unohtamatta myöskään omaisia, kumppaneita ja esim henkilökohtaisia avustajia sekä muita vammaisten kanssa työskenteleviä, myös alan opiskelijat ovat kokeneet luentoni mielenkiintoisiksi.

Positiivista palautetta olen saanut rauhallisesta läsnäolostani niin yksilö- kuin ryhmäkeskusteluissa, ja kaikkien mukaan saamisesta. Pyrin luomaan turvallisen tilan ja tunnelman, jossa voi vapautuneesti puhua seksuaalisuuden aroistakin asioista.

Olen toiminut yli 20 vuotta henkilökohtaisen avustajan työnantajana ja kokemuskouluttajana. Tuon esityksiini aina hyppysellisen omakohtaisia kokemuksiani, koska se tuo minut lähemmäksi yleisöä ja vapauttaa tunnelmaa.

Katsomme kumppanini kanssa elokuvia päivittäin, käymme paljon rokkikonserteissa ja teatterissa. Kulttuuri on hyvä vastapaino muulle tekemiselle ja minä rakastan musiikkia.

Heinäkuussa 2018 alkoi kaksivuotinen kauteni Lihastautiliitto ry:n puheenjohtajana.

Haluan tuoda Lihastautiliiton toiminnan tähän päivään. Vastuu on suuri, mutta olen valmis siihen. Olen valmis päätöksiin, jotka eivät välttämättä miellytä kaikkia. Muutosta on saatava aikaan. Yhdessä tehden saamme eniten tulosta aikaan.

Yksityisyrittäjänä minulla on aikaa tähän vastuulliseen luottamustoimeen, koska pystyn itse suunnittelemaan aikatauluni. Toiset päivät pyhitän vapaaehtoistyölle ja toiset seksuaalikasvatus työlle. Seksuaalikasvatus työtä teen oman toiminimeni kautta, sekä toimin ASPA-säätiön Voimaa seksuaalisuudesta -hankkeessa yhtenä seksologeista.

Muita luottamustoimia minulla on Uudenmaan Lihastautiyhdistys ry:n varapuheenjohtajan ja talousvastaavan tehtävät (vuodesta 2012), SMA Finland ry:n varapuheenjohtajan ja talousvastaavan tehtävät (vuodesta 2018) sekä Helsinki Pride Yhteisön (ent. HeSeta) Kahden vähemmistön väki -tapaamisten ohjaaminen (syksystä 2016).