RAILA - MINUN VUOTENI 2021

Minun Vuoteni 2021

Minun Vuoteni 2021 1080 1080 Ilon kipinä

Joulu on ohi ja uusi vuosi ovella. Jäin pohtimaan mitä kaikkea tämän vuoden aikana on tapahtunut.

Ilon Kipinän ja minun vuoteni 2021

ASPAN Voimaa seksuaalisuudesta -hankkeen loppu

Haikea olo tulee siitä kun Aspa-säätiön Voimaa seksuaalisuudesta-hanke on nyt virallisesti loppu. Muistan kun keväällä 2017 istuimme Ilosen Millan kanssa Sokos hotelli Vantaan aulabaarisssa ja kirjoitimme STEA hakemusta. (Nyt voin kertoa että olin tosi skeptinen, olin varma että emme saa rahaa, mutta miten hyvältä tuntuikaan olla jälleen kerran väärässä.) Kolme vuotta hanke antoi minulle vakautta, ei kuukausipalkkaa mutta aina kuitenkin vähän rahallista turvaa. Ja oli ihana tehdä yhdessä töitä ystäväni Millan kanssa. Raila Riikonen ja Milla

Hankkeen tarkoituksena oli tuoda asumispalvelujen asiakkaille tietoa seksuaalisuudesta ja kouluttaa asumispalvelutyöntekijöitä kohtaamaan asiakkaiden toiveita ja ajatuksia tästä herkästä intiimistä aiheesta. Rohkaisimme molempia kohderyhmiä ottamaan asian puheeksi. On ”lupa puhua”!

Hankkeen aikana kehitettiin materiaaleja puheeksi ottamisen helpottamiseksi. Löydät niitä täältä. Koulutimme myös sote-alan opiskelijoita kohtaamaan jokaisen ihmisen yksilöllisesti seksuaalisuutta unohtamatta.

Tänä vuonna rahoitus oli käytetty loppuun. Pääsimme kouluttamaan vielä muutamia sosiaali- ja terveydenhuollon opiskelijaryhmiä kohtaamaan vammaisten asiakkaiden seksuaalisuus.

Tulevana vuonna olen omillani, minulla ei ole enää hankkeesta tulevia tuloja turvanani. Nyt täytyy laittaa nasta lautaan ja lähteä markkinoimaan Ilon Kipinän koulutuksia. Onneksi minulla on markkinoinnin tukena Coltrane Hassinen ja Visuopisto. Kiitos näistä vuosista jotka olemme yhdessä töitä tehneet. Sinä osaat niin hienosti sanoittaa ja löytää minun parhaat puoleni. Itseä kun on niin vaikea itseään kehua.

Sexpon hallitukseen!

Ammatillisesti suurin asia on pääsy Sexpon hallitukseen. Yritän siellä pitää huolta vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien ihmisten asioista. Hallituksen jäsenenä pääsen mukaan seks2022 koulutuspäivään juontamaan tilaisuuden. Lue lisää täältä. 

Mahdollisuus nautintoon -opas

Alkuvuodesta pääsin mukaan työryhmään, jonka kanssa kirjoitimme Mahdollisuus nautintoon-oppaan helpottamaan puheeksi ottamista nautinnon ja seksin apuvälineistä. Kiitos Henna Kekkonen, Marjo Viinanen, Tiina Manninen, Fanni Kevätniemi, Jouni Forsström. Oppaan voi ladata ilmaiseksi nettisivuiltani. Opas on myös yksi tapa helpottaa kynnystä puhua seksuaalisuudesta ja/tai seksin ja nautinnon apuvälineistä. Eivät välineet ole mitään likaista tai kiellettyä, mutta niistä on silti hankala puhua. Niiden tarkoitus on tuottaa mielihyvää ja esimerkiksi rentouttaa kehoa.
 

Yhteistyötä Pinja Eskolan kanssa

 
Tutustuin tänä vuonna Pinja Eskolaan. #kynaniekka Huipputyyppi! En muuta voi sanoa. Kommentoin muutamaa Pinjan blogikirjoitusta ja pidimme InstaLiven vammaisten seksuaalisuudesta. Suurin ponnistuksemme oli artikkeli gynekologien lehteen vammaisen kohtaamisesta gynekologin vastaanotolla. Löysimme nopeasti Pinjan kanssa helpon tavan työstää tekstiä ja saimme aikaiseksi hienoja tekstejä. Yhteistyömme jatkukoon!
 

 

Apuvälinemessut siirtyivät

 Covid-19 pandemian vuoksi Apuvälinemessuja ei voitu pitää sovittuna aikana. Niitä siirrettiin yhden jos toisenkin kerran. Nyt ne asetettu 11-13.5.2022 ja paikkana poikkeuksellisesti Helsingin Messukeskus. Katsotaan miten erilaiset messut saamme aikaan, kun paikka ja aika ovat muuttuneet. Ilon Kipinällä on siis kunnia olla suunnittelemassa ja toteuttamassa seksuaaliterveys osastoa messuille. Tervetuloa kaikki asiasta kiinnostuneet messuille toukokuussa!

Pride pidettiin!

Niin monille oli Priden järjestetäminen livenä tänä vuonna tärkeää. Olin paljon mukana vapaaehtoistyössä, mutta myös tapaamassa niin uusia ihmisiä kuin tuttujakin. Ihana oli livenä pitää tapaamisia ja nähdä ihmisten riemu. Lisää Pride-tunnelmista voit lukea täältä.

Ilon Kipinä 6 vuotta

Ilon Kipinä täytti kuusi vuotta 1.10.2021. On vaikea uskoa, että kuusi vuotta sitten täysin kokemattomana aloitin toimintani ja nyt olen miljoona kokemusta rikkaampana, verkostoitunut ja tutustunut uskomattomiin ihmisiin, kysytty kouluttaja ja ollut mukana niin monessa. Olen pystynyt jakamaan aikani yritykseni ja minulle tärkeän vammaisjärjestövaikuttamisen kesken. Olen mm. Lihastautiliitossa puheenjohtajana toista kautta.

Loppukiri enteilee kiireistä tulevaa vuotta

Syksyllä alkoi kiireinen loppukiri koko vuoteen. Kommentointia, webinaareja, koulutuksia. Sain valtavasti ja melkein ainoastaan valtavan hyvää palautetta (uusia palautteita etusivulla), mutta olen iloinen, että mukana oli myös rakentavaa kritiikkiä. Kaikki palautteet on käyty läpi ja niiden perusteella vielä tulen markkinoinnin kanssa miettimään, miten voisin parantaa.

 

Kiitos kaikille, joiden kanssa minulla oli ilo tehdä yhteistyötä tänä vuonna 2021 ja oikein menestyksellistä vuotta 2022!

 

044 063 9863

raila(at)ilonkipina.fi

Mosaiikkiraitti 6, Helsinki

Tietosuojaseloste

Ilon Kipinä slogan