Kurkistus koronapiilosta

Raila Riikonen blogikuva2

Kurkistus koronapiilosta

Kurkistus koronapiilosta 1024 658 Ilon kipinä

Mitä kuuluu nyt? Mitä kaikkea on tapahtunut, kun ei ole tapahtunut juuri mitään?

Ilon Kipinä on palveluyritys, joka tuottaa mm. tietoa, opastusta ja keskustelumahdollisuuksia seksuaalisuuteen liittyen pääasiassa vammaisille ja heidän kanssaan työskenteleville. Tällaiselle yritykselle ja innokkaalle yrittäjälle korona on suorastaan kidutusta 🙂 Odotan kuumeisesti poikkeusolojen normalisoitumista, jotta pääsen hyödyntämään vihdoin saamaani työhuonettani ja Iiris-keskuksen kokoustiloja.


Vaikka nyt ei työtilaisuuksia olekaan paljoa, minulle järjestyi mahdollisuus luennoida Järvenpään Seurakuntaopiston opiskelijoille etäyhteysjärjestelmällä. Luento oli ensin sovittu livetapaamiseksi, joka nyt pidettiinkin etänä. Kiitos opistolle mahdollisuudesta ja opiskelijoille positiivisesta palautteesta! Voit lukea opiskelijoiden palautetta etusivulta.


Työhuoneen avajaisissa oli esiintymässä MCCepari (cp-vammainen räppäri) jonka kanssa kirjoitamme tänne blogeja tulevina kuukausina. Yhteistyössä on voimaa. Nyt olenkin etsinyt myös uusia yhteistyökumppaneita ja toivottavasti pääsen kertomaan pian lisää. Muutama idea on asiasta, kuten yleensä aina… Katsotaan!

Korona-aika oli hyvä tilaisuus luoda uutta. Suunnitellusti uudistimme Puhtia Markkinointiin! -tiimin kanssa Ilon Kipinän nettisivut. Brändi otti nyt ison askeleen eteenpäin. Sitä on raikastettu, kaikkea on ”tuuletettu”, mutta takana on edelleen sama mimmi ja sama rautainen tekemisen meininki. Brändiä on hiottu siihen suuntaan kuin roolini on luonnollisesti mennyt, erityisesti yhteisöjen ja yritysten asiantuntijana.

Brändini kaipasi selkeyttä, nettisivut samoin ja tavoitteenamme oli parantaa palvelua verkossa. Näin korona-aikaan pystyimme tekemään markkinointia ja tulevan suunnittelua, kun aikaa on enemmän tällaiselle toiminnalle. Nettisivujen osalta työ ei luonnollisestikaan lopu tähän. Tämä oli erittäin tärkeä rutistus, jotta nettisivut saatiin palvelemaan entistä paremmin teitä kaikkia. Kiitos Shanshan Gongille valokuvista. 

Minulle kotisivut ovat yrityksen koko tarinan sisällään pitävä paketti, joka samalla antaa huimasti tietoa erilaisille tarvitsijoille. Kerron siellä tarinaa itsestäni, yrityksen perustamisesta, yrityksen tarkoituksesta ja toiminnasta. Löydät täältä esimerkiksi kattavan listan vammaisten seksuaalisuuteen liittyvistä linkeistä kertomaan mistä voi lähteä etsimään teemaan liittyen tarkempaa tietoa. Teen yhteistyötä erittäin monien näiden yritysten, yhteisöjen ja yrittäjien kanssa, jos kaipaat tietoa, mitä et löydä, otathan yhteyttä!

Seksuaalikasvattajaksi opiskelevan Oliverin mentorointi on lähtenyt käyntiin. Haasteena on ollut harjoittelutuntien toteutumistavat näissä poikkeusoloissa. Oliver pursuaa intoa ja ideoita – muistuttaa minua opiskeluaikoina! Into tarttuu ja järjestimme Etäkeskustelu vammaisille nuorille -tilaisuuden, johon osallistui pieni määrä ihmisiä 15.4. ja 20.5. Onneksi kuitenkin osallistujamääräkin kasvoi ja saimme hedelmälliset tilaisuudet näille henkilöille sekä Oliverille hyvää kokemusta. Kiitos kaikille osallistujille!

Olen pohtinut kokoontumiskieltoa. Kaikenhan voi järjestää toki etänä, mutta tuossa edellä mainitussakin etäkeskustelussa etäyhteyden takkuilu vaikutti tilaisuuteen ja tunnelman luomiseen. Täytyy sanoa, että kyllä kaipaan oikeita tapaamisia! Onneksi tänään jo kevennetään monia rajoituksia ja toivottavasti loputkin saadaan pian pois.

Tapahtumien markkinointikin vaatii enemmän, kun itse tapahtuma ei ole ”oikea tapaaminen”. Jos normaalioloissa on ollut hankala saada ihmisiä paikan päälle, etätapaamisissa haaste on vielä suurempi. Nämä etätapaamiset mahdollistavat näin poikkeusoloissakin Oliverille harjoittelumahdollisuuksia puhumattakaan, että vammaiset saavat mahdollisuuden puhua vaikeista asioista. Uskon kuitenkin, että monelle kasvotusten keskustelu – etenkin intiimeistä asioista – on paljon helpompaa ja hedelmällisempää.

Minulla on myös kunnia saada olla mukana Marja Kihlströmin seksuaalikasvatusta käsittelevässä seuraavassa kirjassa.  Kirjoitin kirjaan sivun vammaisuuden vaikutuksesta seksuaalisuuteen. Kirja julkaistaan syyskuussa. Kiitos Marja tilaisuudesta olla mukana tässä projektissa. 

Eli kyllä koronaverhonkin takana tapahtuu, mutta olen iloinen, että tänään verhoa avataan vähän ja toivottavasti olosuhteet olisivat pian sellaiset, ettei mitään rajoituksia enää tarvita.

Aurinkoista kesäkuun viikkoa kaikille!

Iloisin terveisin,

Raila

PS: Jos sinulla on hetki aikaa, toivoisin aitoa palautetta uusista sivuistani. Voit lähettää palautetta vapaamuotoisesti sähköpostilla raila(at)ilonkipina.fi Kaikkien 15.6. mennessä palautteen lähettäneiden kesken arvotaan yllätyspalkinto! Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.