Helsinki Pride 2021 – PRIDE ON TÄÄLLÄ TAAS!

Helsinki Pride 2021 – PRIDE ON TÄÄLLÄ TAAS! 1920 2560 Ilon kipinä

Pride on täällä taas!

Helsinki Pride 28.6.-4.7.2021

Lue alta tunnelmia ja tapahtumia ennen tapahtumaa, sen aikana ja sen jälkeen. 

6.7.

 
Pride-viikko on ohi, ajattelin hetken pohtia mitä viikon aikana tapahtui ja mikä fiilis on nyt. Toivoisin että joka viikko voisi olla Pride-viikko. Toivoisin Helsingin kaupungin ja koko maailman olevan tulevaisuudessa entistäkin suvaitsevaisempi. Sitä tavoitetta kohti yritän pyrkiä omalla panoksellani.
 
Vuoden 2021 Pride-viikko oli osaltani työntäyteinen, se oli oma valinta. Halusin kantaa korteni kekoon olemalla vapaaehtoisena info& shopissa ja ohjaamalla Kahden vähemmistön väki -tapaamisen. Ehkä ensi vuonna voisi osallistua enemmän Pride-viikon tapahtumiin – ihan vain osallistujana. Nyt odotan palautekyselyä, jotta voin kertoa parannusehdotuksia ja antaa positiivista palautetta tämän vuoden onnistuneista asioista.
 
Kiitos Priden vastuuhenkilöille hyvin tehdystä työstä.
 
Tehdään ensi vuoden Pridesta vieläkin hienompi ja parempi.
 
Nyt on loman aika. Huomaan että en osaa vaihtaa lomavaihteelle kovin helposti. Pride viikosta jäi vauhti päälle. Oli kyllä tosi ihanaa nähdä ihmisiä pitkästä aikaa (tuttuja ja uusia tuttavuuksia). VisuOpiston Coltrane kävi torstaina tervehtimässä minua Pride info& shopissa ja kummasteli leveää hymyäni. Eihän sitä voi olla hymyilemättä kun on ihmisten kanssa tekemisissä. Se on mukavaa – varsinkin näin covid-19 pandemian jälkeen.
 

Aurinkoista ja lemmentäyteistä lomaa kaikille. Nauttikaa turvallisesti.

 

3.7.2021

 
Pride konsertti jäähallista tulee YLE Teemalta ja sen voi katsoa myös YLE Areenasta, huippua. Sateenkaarikansa on hetken valtavirtaa. Katson ohjelmaa suurella kunnioituksella, koska täällä Suomessa on paljon ihmisiä jotka tekevät työtä joka päivä paremman yhdenvertaisuuden eteen.
Kiitos teille siitä kaikesta tärkeästä työstä!
 
Ensimmäiset kyyneleet valuvat silmistäni kun Pola Ivanka laulaa omalla äänellään Vaahterat-biisin ja vähän myöhemmin Benjamin ilmoittaa lavalla biisiensä välissä silmät täynnä onnenkyyneleitä ja sanoo ”meitsi on gay”. Voi kyynel. ?
 
Olen aina ihannoinut drag queeneja (mm Pola Ivanka) heidän rohkeudestaan ja siitä millä ylpeydellä he kantavat itseään. Kunpa itse osaisin olla joka päivä samanlainen.
 
Huomenna on viimeinen Pride-viikon päivä ja olen puolen päivän aikaan vielä kerran Kaupungintalolla Pride-info&shopissa. Tulkaa ostoksille!
 
Helsinki Pride -yhteisö palkitsi Helsingin kaupungin Ylpeys muuttaa maailmaa -tunnustuspalkinnolla arvokkaasta työstä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaisen ja tasa-arvoisen kohtaamisen puolesta. Onnea. Olen onnellinen asuessani Helsingissä ja toivon tämän kaupungin tulevan joka päivä turvallisemmaksi paikaksi meille jokaiselle elää. Rakastakaa itseänne ja toisianne.
 

1.7.

Vierailijan silmin:

Innostuneena lähdimme Pride -tapahtumaan ja kurvasimme painon kautta hakemassa Railan uunituoreet  käyntikortit. Jätimme auton Senaatintorille. Pride ja sateenkaaren kauniit värit näkyivät keskustaa lähestyessä kauniisti katukuvassa.

 

Katariinankatu oli täynnä mitä kauneimpia kukkaistutuksia ja koko matkan Pride-mainokset toivottivat meidät tervetulleeksi. Katu näytti kauneudessaan omalta sateenkaarelta!

 

Kaupungintalolla vastassa oli hienot kyltit ja Railakin löytyi heti ovelta näkyvästä info-pisteestä. Info-pisteessä kerrottiin kysyjälle tapahtumasta ja myytiin Pride-tuotteita. Infopisteen takana olevalle  esiintymislavalle oli koottu todella paljon mielenkiintoista ohjelmaa. Olipa hienoa nähdä Kaupungintalo!

Myynnissä oli paljon tuotteita: huppareita, T-paitoja, lippuja, sateenvarjoja – kaikkea ihanaa sateenkaaren upeissa väreissä tai vain Pride-tunnuksilla varustettuna. Tyylikkäästi ja laadukkaasti toteutettuna. Vapaaehtoiset toivottivat tervetulleeksi ja olivat iloisena myös myymässä tavaraa. Kauppa olikin käynyt vilkkaana. Pormestari Jan Vapaavuorikin vilahti ovesta.

Ennen pois lähtöämme ohjelmalavalla alkoi esitys ”Transpakolaisten ja -turvapaikanhakijoiden kokemuksia Suomessa” ja sali täyttyi selvästi tätä odottaneista ihmisistä. Esitys oli todella hyvin toteutettu (englanniksi) ja sen kertomukset olivat koskettavia ja niin uskomattomia. Meillä Suomessakin on selvästi vielä matkaa seksuaaliseen vapauteen ja yhdenvertaisuuteen. Kaikki esitykset striimattiin ja niitä pystyi katsomaan livenä missä tahansa.

Niin moni lähtee vuosi toisensa jälkeen viemään tätä sanomaa vapaa-ajaltallaan kaikille sekä toteuttamaan tapahtumaa, jota ei muuten millään voitaisi järjestää. Ja niin monelle tämä tapahtuma on todella tärkeä ja merkityksellinen – se päivä, kun voi olla juuri sitä mitä on! Ihailen ja kunnioitan näitä vapaaehtoisia paljon. He herättävät tapahtuman ja luovat sille hengen sekä tunnelman. He auttavat niin ujoa kysyjää kuin paikalle eksyjää ja varmistavat, että kaikki toimii. 

Ihmiset tulivat todella ajan kanssa vierailemaan tapahtumaan. Monille oli varmasti mahtava uutinen jo se, että se Pride Helsinki järjestettiin tänä vuonna! Lauantain paraati oli toteutumassa virtuaalisena ja se kiinnosti kovasti.

Tämä oli ensimmäinen vierailuni Prideen koskaan ja olin hyvin vaikuttunut. Ensi vuonna taas!

Coltrane Hassinen
VisuOpisto

Pride Raila Riikonen
Pride 2021
Helsinki Pride 2021
Helsinki Pride 2021
30.6. KVV kokoontuminen – jippii!
 

Pride viikon paras päivä koska keskiviikko on Kahden vähemmistön väki ryhmän tapaamisen päivä. Lähdin intoa puhkuen kohti Kaapelitehdasta helteisenä kesäkuun iltapäivänä. Olin onnellinen, koska PRIDE mainostus oli tavoittanut jälleen 5 uutta ihmistä, jotka olivat kiinnostuneet KVV tapaamisesta. Tapaamiseen oli siis tulossa vanhoja tuttuja ja uusia kasvoja.

Olin varmistanut, että Helsinki Pride yhteisön tila Kaapelitehtaalla olisi valmis vastaanottamaan meidän moninaisen joukkomme. Olin pyytänyt apua tekniikkaan, koska tarkoitus oli järjestää hybridi-tapaaminen, jossa osa istuu kanssani Helsinki Pride yhteisön tilassa ja osa osallistuu etänä.

Työntekijät olivat käyneet laittamassa tekniikan valmiiksi, mutta harmillisesti se petti meidät jälleen niin kuin niin monta kertaa ennenkin! Kutsuin Lauran ja Jennin apuun ja puolen tunnin tuskaisen työn jälkeen etäyhteys toimi. Jouduimme vaihtamaan etäyhteys-alustaa jolloin yksi osallistuja ei vaan päässyt liittymään tapaamiseen ja toinen ei ollut huomannut uutta linkkiä, jolloin he eivät päässeet mukaan. Toivottavasti onni suosii heitä ensi kerralla ja he pääsevät mukaan.

Pride viikon KVV oli lopulta kuitenkin onnistunut, etäyhteyden päässä kaksi vakikävijää ja minun kanssani Kaapelitehtaalla kolme uutta osallistujaa, saimme aikaiseksi 90 minuutin mielenkiintoisen keskustelun samalla toisiimme tutustuen. Kiitos kaikille mukana olleille. Voin siis jälleen sanoa, että KVV on vapaaehtoistoimistani nro 1.

 
Kokoontumiset jatkuvat taas syksyllä. Nähdään silloin! Lisätietoja [email protected]
Helsinki Pride 2020
Helsinki Pride 2020 KVV tapaaminen
Helsinki Pride 2020
Raila Riikonen Pride 2020
28.6.2021 
Pride viikon eka päivä. Olin heti aamupäivästä vapaaehtoisena Helsinki Pride info & shopissa Kaupungintalolla. Paikka oli hienosti laitettu valmiiksi, myyntituotteet kauniissa pinoissa ja tekniset välineet valmiina odottamassa ostosten tekijöitä. Arvasin että maanantai on hiljainen päivä joten tämä oli ns pehmeä lasku Pride viikkoon.
 
Huomenna minulla on vapaaehtoistöistä vapaapäivä eli voisin vaikka osallistua johonkin Pride viikon ohjelmaan. On mukavaa välillä ihan vaan osallistua sateenkaaren väreissä, koska vapaaehtoistyössä on aina vastuu. Tänä iltana siis istahdan tietokoneen ääreen ja tutustun Pride viikon ohjelmaan.
 
Keskiviikkona on sitten vuorossa KVV tapaaminen, ja torstaina minut löytää jälleen Kaupungintalon info & shopista. Perjantaina tapaan Kynäniekan ja pohdin vielä mihin kaikkiin Pride ohjelmiin osallistuisin. Lauantaina haluaisin koota KVV ihmiset yhteen ja pitää oman pienen puistojuhlan. Toivottavasti ei sada vettä niin kuin viime syyskuun Pridessä. Mukavaa oli kyllä silloinkin.
 
Sain myös kutsun Helsinki Priden konserttiin lauantai-illalle, keskiviikkona pitää ilmoittaa osallistunko vai en. En ole vielä päättänyt osallistunko. Sunnuntaina olen taas info& shopissa vapaaehtoisena. Pride viikko on niin nopeasti ohi, kunpa joka viikko olisi Pride viikko!!!!!
Pride 2021 Raila Riikonen
23.6.2021

Nyt Pride on jo niin lähellä, että suunnittelen ja odotan innolla! On ihanaa niin monelle, että Helsinki Pride viikko järjestetään tänäkin vuonna! Pride on monelle sateenkaaren alla kulkevalle usealla tavalla tärkeä tapahtuma. Helsinki Pride yhteisö valtavasti tekee töitä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten oikeuksien, osallisuuden ja hyvinvoinnin eteen.

Minulle Pride on aina ollut erityisen tärkeä tapahtuma, koska kannan ylpeänä sateenkaari lippua ja haluan olla esimerkkinä muille, että vammaisena seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvana olen yhtä oikeutettu rakkauteen ja turvallisuuteen. Olen tehnyt erilaisia vapaaehtoistöitä jo vuosia. Kausiluontoisista vapaaehtoistehtävistä Pride on aina ollut tärkein ja olen ollut ylpeä, kun olen voinut olla avuksi.

 

Raila Riikonen Pride

Juhlavuosi 2021

Tänä vuonna Helsinki Pride-yhteisö täyttää ylpeänä 30 vuotta. Voima ja tavoitteet nojaavat historiaan, ihmisiin, heidän tarinoihinsa ja toimintaan. Juhlimme moninkertaista merkkivuotta ja toivomme, että sinä olet mukanamme. 2021 on ihan mahtava juhlavuosi, sillä silloin tulee kuluneeksi…

  • 50 vuotta homoseksuaalisten tekojen kriminalisoinnin poistamisesta!
  • 40 vuotta homoseksuaalisuuden poistumisesta mielenterveysluokituksesta!
  • 30 vuotta Helsinki Pride -yhteisön (tuolloin Helsingin seudun Seta ry:n) perustamisesta!