Terveiset Helsinki Pride 2020 -tapahtumasta!

Tunnelmallinen ja merkityksellinen tapahtuma
Raila Riikonen Pride 2020

Terveiset Helsinki Pride 2020 -tapahtumasta!

Terveiset Helsinki Pride 2020 -tapahtumasta! 2560 1707 Ilon kipinä

Seksuaalikasvattaja Raila Riikonen/Ilon Kipinä ja seksuaalineuvoja Kirsimaria Örö/Helsingin kaupunki suunnittelivat yhteisiä luentoja sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille Pride-liput liehuen. 

Helsinki Pride hurmasi

 Väläyksiä Helsinki Pride 2020-tapahtumasta, jossa olin myös vapaaehtoisena infopisteesssä töissä.

Lauantain puistojuhlan iloa

Lauantaina Helsinki Priden puistojuhlassa kokoonnuimme pienellä porukalla ja iloitsimme sateesta ja koronasta huolimatta. Paikalla oli Helsinki Pride yhteisön Kahden vähemmistön väki tapaamisten porukkaa sekä Kehitysvammatuki 57 Brahenkadun sateenkaari klubilaisia ohjaajineen, mukana Kirsimaria Örö.

 

 

HS/Nyt-liite:

 

”Vammaisten seksuaalioikeudet eivät toteudu Suomessa”

Helsingin Sanomat haastatteli minua NYT-liitteeseen, joka ilmestyi 11.9.

Riikosen mukaan seksuaalivähemmistöihin kuuluvat vammaiset saavat kärsiä paitsi seksuaaliseen suuntautumiseensa myös vammaisuuteensa kohdistuvista ennakkoluuloista ja tiedon puutteesta.

Vammaisten seksuaalioikeudet eivät toteudu Suomessa. Heille ei tarjota ehkäisyneuvontaa eikä heidän seksuaalisia tarpeitaan kartoiteta, vaikka monella vammaisella seksi ei onnistu ilman avustajaa”, Riikonen sanoo.

Syrjinnällä on myös paljon hienovaraisempia muotoja.

”Hyvä esimerkki on se, miten harvoin ajatellaan, pääseekö julkisiin tiloihin pyörätuolilla tai ovatko nettisivut luettavissa näkövammaisten lukulaitteilla”, Riikonen sanoo.

___________________________________________

MYÖS biseksuaaleilla on yhteiskunnassamme erityisongelmansa. Riikosen ja Roineen mukaan he jäävät helposti vaille kunnon tukiverkkoja.

”Biseksuaalit ja vammaiset ylipäätään oletetaan usein heteroiksi, ja siksi he joutuvat kuulemaan paljon enemmän räikeän homofobista puhetta kuin selkeästi homoseksuaalit tai vammattomat”, Riikonen sanoo.

Linkki koko artikkeliin https://www.hs.fi/nyt/art-2000006632143.html

Helsinki Pride 2020

Tuplavähemmistöön kuuluvat toivoisivat, että sateenkaariyhteisö tiivistäisi rivejään ja kasvattaisi siten yhteiskunnallista vaikutusvaltaansa.­KUVA: SABRINA BQAIN