Avusteinen seksi – Vammaisten seksuaalisuuteen liittyviä linkkejä (vanha linkkejä)

Avusteinen seksi ja muita vammaisten seksuaalisuuteen liittyviä linkkejä

[vc_video link=”https://youtu.be/d2z746FMcM8″ title=”Ylen dokumentti Apua seksiin” css=”.vc_custom_1561795679333{margin-top: 15px !important;}”]
[vc_video link=”https://youtu.be/9ZFH9tjoTAM” title=”Yritystä! Projektin video Vammaisen yrittäjän kuljetuspalvelut” css=”.vc_custom_1567505981840{margin-top: 15px !important;}”]

Helsinki Pride -yhteisö haluaa toiminnallaan vahvistaa osallistumisen ja vaikuttamisen mahdollisuuksia, sekä lisätä tietoa ja työkaluja yhteiskunnan syrjivien rakenteiden murtamiseksi.

Yhteisö tuo voimaa, turvaa ja tukea. Helsinki Pride -yhteisö järjestää monipuolisesti yhteisöllisiä tapahtumia niin nuorille kuin aikuisille. Joukosta löytyy kaikkea pienimuotoisista illanvietoista aina sadan tuhannen ihmisen ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtumaan. Välille mahtuu moninainen kirjo toimintaa ja tekemistä.

Kaikkia Helsinki Pride -yhteisön tapahtumia yhdistää kannustava ja moninaisuutta kunnioittava ilmapiiri, jossa jokainen voi olla oma itsensä seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä ja sukupuolen ilmaisusta riippumatta.

Lihastautiliitto on valtakunnallinen vammaisjärjestö, jonka päämääränä on tukea lihassairaiden ihmisten oikeutta tasa-arvoiseen, monimuotoiseen ja hyvään elämään. Sen tärkeimpiä palvelumuotoja ovat oikeuksien valvonta, sopeutumisvalmennus sekä tiedottaminen.

Sexpo-säätiö on toiminut jo vuodesta 1969 seksuaalisen hyvinvoinnin edistämiseksi Suomessa. Toimintaamme kuuluvat monimuotoiset palvelut kuten neuvonta, terapia, konsultointi ja kouluttaminen seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden aihepiireissä.

Sexpo pyrkii siihen, että jokainen voisi toteuttaa seksuaalisuuttaan tyydyttävästi ja tasapainoisesti. Se edistää tavoitteitamme käytännön tasolla kouluttamalla seksologian ja seksuaaliterveyden ammattilaisia, tarjoamalla tietoja ja apua sekä osallistumalla julkiseen keskusteluun.

Seta on valtakunnallinen ihmisoikeusjärjestö. Setan tavoitteena on yhteiskunnan kokonaisvaltainen muutos, jotta ihmisoikeudet ja hyvinvointi toteutuvat Suomessa ja kansainvälisesti riippumatta ihmisten seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta.  Seta korostaa jokaisen oikeutta määritellä – tai olla määrittelemättä – itse itsensä, perheensä ja ihmissuhteensa.

Valtakunnallinen Seta tekee ihmisoikeustyön ohella koulutustoimintaa, nuorisotyötä sekä tukee jäsenjärjestöjen toimintaa. Setan yhteydessä toimii Transtukipiste, joka tarjoaa ja kehittää tukipalveluja transihmisille, sukupuoliristiriitaa tai sukupuoltaan pohtiville ja heidän perheenjäsenilleen. Sivulta löytyy myös Sateenkaarisanasto, joka kokoaa yhteen sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä koskevia käsitteitä ja termejä. https://seta.fi/sateenkaarisanasto/

Väestöliitto on sosiaali- ja terveysalalla toimiva asiantuntijajärjestö.

Väestöliitto edistää sääntöjensä mukaisesti perheiden, nuorten ja koko väestön hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta sekä onnellista ja tasapainoista elämää. Toiminta painottuu nuorten ja perheiden hyvinvoinnin lisäämiseen, suomalaisen yhteiskunnan monikulttuurisuuden vahvistamiseen sekä seksuaaliterveyden edistämiseen.

 AVUSTETTUA SEKSUAALISTA NAUTINTOA  (AVUSTEINEN SEKSI)

Henkilökohtaisen avun saajien seksuaalisuuden toteuttamisen mahdollisuuksia -kyselyn analysointia ja pohdintaa.

Seksin apuvälineiden tarve Suomessa

Tietoisuuden parantaminen seksin apuvälineiden tarpeesta ja seksuaalisuuden kohtaamisesta sekä pohjatietoa siitä, miten apuvälinetekniikassa voitaisiin vastata seksin apuvälineiden tarpeisiin.

Sofia Inkala & Pauliina Valo,

Opinnäytetyö

Ammattilaisten asenteet asiakkaiden seksuaaliseen hyvinvointiin ja seksin apuvälineisiin

Apuvälineteknikoille ja toimintaterapeuteille suunnattu kysely

Lemmenleikit / Erityisseksuaali-

neuvonta

Lemmen leikit / Erityisseksuaalineuvonta

“Erityisseksuaalineuvonnassa ihminen kohdataan kokonaisuutena. Asiakasryhmiä voivat olla esimerkiksi mielenterveyskuntoutujat, liikuntarajoitteiset ja kehitysvammaiset,vanhukset / dementia-asiakkaat ja heidän omaisensa / hoitajansa

Tasapainoiseksi / Terapia-, kuntoutus- ja koulutuspalvelu

“Työni lähtökohta on syrjintävapaa- ja arvoneutraali ihmisen kohtaaminen

Elokuvia,

kirjallisuutta

Elokuva: Koskemattomat, Intouchables

Koskemattomat (ransk. Intouchables) on vuonna 2011 ensi-iltansa saanut ranskalainen Olivier Nakachen ja Éric Toledanon ohjaama draamakomedia. Elokuva perustuu tositapahtumiin. Käsikirjoittajat saivat idean elokuvaan ranskalaisesta dokumentista vuodelta 2001. Koskemattomien pääosissa ovat François Cluzet ja Omar Sy. Tosielämän henkilöt ovat Philippe Pozzo di Borgo ja Abdel Sellou.

Onnettomuudessa neliraajahalvaantunut miljonääri Philippe (Cluzet) on palkkaamassa henkilökohtaista avustajaa. Työ on raskasta ja työntekijät vaihtuvat usein. Slummissa asuva Driss (Sy) kiertää työhaastatteluissa saadakseen työnantajilta allekirjoituksia todistaakseen, että on hakenut työtä ja siten oikeutettu työttömyyskorvaukseen. Hän vain käy työhaastatteluissa puhumassa suunsa puhtaaksi hankkiakseen allekirjoituksen, mutta Philippe päättää palkata hänet koeajalle, koska asenne tekee häneen vaikutuksen. Hulvaton tarina henkilökohtaisesta avustamisesta, sen monimuotoisuudesta sekä myös kosketuspinnasta seksuaalisuuteen oli parhaiten koskaan menestynyt ei-englantilainen elokuva.

Elokuva: The Sessions

The Sessions on vuonna 2012 ensi-iltansa saanut Ben Lewinin ohjaama ja käsikirjoittama draamaelokuva. Se perustuu Mark O’Brienin artikkeliin kaulasta alaspäin halvaantuneesta runoilijamiehestä, joka palkkaa seksiterapeutin menettääkseen neitsyytensä.

 

Kirja: Tanja Roth: Avusta ja ohjaa seksissä turvallisesti -opas (avusteinen seksi)

Oppaassa käsitellään avusteisen seksin eri muotoja ja toimintatapoja. Se nostaa esille avustamiseen liittyviä eettisiä kysymyksiä, hyviä käytäntöjä, apuvälineiden roolia, sekä tärkeitä kysymyksiä turvallisuudesta, ammatillisuudesta ja toiminnan rajoista.

Opas on toteutettu Kynnys ry:n ja Sexpo-säätiön yhteistyöllä.

Men, Women & Children -elokuva

Towelhead -elokuva
Nuori nainen kamppailee seksuaalisen pakkomielteen kanssa.